Een doula is een zwangerschaps- en bevallingscoach. In onze toenemende individuele samenleving, waarin bevallen steeds medischer wordt, sta je er als barende vrouw (al dan niet samen met je partner) daardoor steeds vaker alleen voor. Terwijl de natuurlijke bevalling steeds minder ruimte lijkt te krijgen.  

De vrouwen die van oudsher vaak naast de barende stonden voor ondersteuning, zoals vrouwelijke familieleden of vriendinnen, zijn er steeds minder vaak bij. Dat kan een ongunstige invloed hebben op het verloop van de bevalling en dat is jammer. Terwijl iemand naast je die je met ervaring, kennis en ontspanning bijstaat juist zo prettig kan zijn.

Als je die ondersteuning mist en daar wel behoefte aan hebt, dan kan een doula dat gemis opvullen. Ze blijft gedurende de hele bevalling aan de zijde van de barende vrouw.

Het doel is om de bevalling zoveel mogelijk tot een prettige en positieve ervaring te maken. De doula zorgt voor een aanvulling op de medische zorg, door speciaal voor jou en je eventuele partner praktische en emotionele begeleiding op maat te verzorgen.

Op de website www.doula.nl is informatie te vinden over wat een doula is, hoe je er een wordt en vind je een register waarin je een doula kunt zoeken. Doelstelling is, om het begrip 'doula' en informatie hierover te helpen verspreiden.